Jeg spurgte for et stykke tid siden, på min Instagram og der var noget du gerne ville hører om her på min blog, og der var en der bl.a. skrev hvad mine tanker havde været bag at gå fuldtid i mit eget firma.
Det er et mere personligt indlæg og derfor har det taget lidt tid at tage mig sammen til at skrive og udgive det.

Jeg har altid gået med en drøm om at være selvstændig, og det skete allerede da jeg var 19, blev 20 kort efter. I dag er jeg 23 og er nu gået fuldtid her i mit eget firma. Jeg gik fuldtid på 3 års dagen for firmaet nemlig d. 1/10 2018
For 3 år siden da vi gik i gang med at lave studiet skrev jeg nogle indlæg, og den første kan du finde her


De første 3 år har jeg haft deltidsarbejde, hvor jeg har stået i fotobutik 3-4 dage i ugen. Jeg er jo uddannet fotohandler, og nyder at stå i butik, men jeg brænder bare endnu mere for fotografering. På den måde har det været en super fed måde at starte op på.
Jeg er stadig ansat i Silkefoto Ringkøbing, men jeg har ingen vagter, jeg er ansat som tilkalder/ferieafløser. Derfor vil mit eget komme i første række, og vi kan snakke sammen om jeg har mulighed for at hjælpe hvis de mangler en.

Da jeg startede havde vi (min kæreste og jeg) kun boet i Spjald i knap 1år. Derfor kendte jeg faktisk ingen, og havde dermed heller ingen kundekreds at starte på. Derfor vidste jeg også det ville tage lidt tid at bygge det op.
Andet år op til jul især kunne jeg mærke at jeg manglede timer til mit eget i forhold til de kunder der efterlyste en tid hos mig, og det var trist at sige nej til folk. På den anden side at nytår, kunne jeg mærke at der dannede sig et mønster og vi gik igang med at snakke herhjemme om hvad jeg burde gøre, og endte med at komme frem til at det var en god idé at bede om mindre timer i butikken.
De søgte efter en til at tage nogle af mine timer, men da det jo i forvejen ikke var en fuldtidstilling, var der rigtig svært at finde en til at tage så få timer…
Det endte med at vi blev enige om at jeg pr. 1/10 (3års dagen) skulle stoppe helt, og gå fuldtid.

Ingen tvivl om det var en dag jeg havde set frem til, rigtig meget, men det var også lidt underligt at vide at lige om lidt er der ikke noget sikkerhedsnet i forhold til en fast indkomst hver måned.
Jeg har aldrig haft minus på kontoen, og tanken om at det måske ville ske var ikke særlig sjov, og har givet og til tider stadig søvnløse nætter. Når dette så er sagt ELSKER jeg det jeg laver, og livet som selvstændig.
Jeg har heldigvis en kæreste som er indforstået med det, og støtter mig i beslutningen! Uden ham og hans støtte ville dette slet ikke være muligt!

Der skal ingen tvivl være om at det stadig ikke er en guldgruppe for mig at være selvstændig, og bl.a. derfor har jeg også måtte lave en prissting. Jeg købte jo en printer sidste år, så jeg selv kunne printe, hvilket gjorde jeg nu kan levere meget hurtigere på print og laminering, samt kvaliteten er blevet meget bedre! Med det fulgte der også nogle større udgifter til print, og det er ikke bare lige at regne på hvor meget blik det tager at printe et billede, så den første udregning vi havde lavet var ikke helt korrekt, hvilket også var en af grundende til prisstigningen.
En af mine mål, har fra dag 1 været at det skulle være overkommelige priser hos mig, så folk har råd til at komme til fotograf oftere end hvert 5år, men jeg er også nød til at indse at moms og skat ikke er mine venner 😉

Trods alt dette, så er det et af mit livs bedste beslutninger at gå fuldtid, og der er mange drømme om fremtiden som jeg ikke vil komme ind på nu, men det kommer jo nok en gang

Håber du fik noget ud af dette meget personlige indlæg!
Vil du gerne følge mere med i min hverdag, så følg med på Instagram @lvh_foto der opdatere tit i løbet af dagen, med nye rekvisitter, tilbud og ja bare hverdagen som fotograf. Dette sker i story 🙂