Går du stadig og mangler en julegave til en fotoglad person, så har jeg lige nogle idéer jeg gerne vil dele ud af 🙂

1: Når man bruger sit kamera meget, bliver det sommetider lidt snavset, så er det altid godt at have et rense sæt lige ved hånden. Man kan bl.a. købe sæt det både indeholder pustebold, lenspen og fiberklud. (Priserne svinger meget, men omkring 249,- for et sæt, og 129,- for en lenspen alene)

2: Et stativ. Det kan være alt fra et monopod til en 3 fod eller en der kan begge dele. Der findes så mange forskellige typer, og det kan være lidt svært at vide hvad det helt rigtige er. Mærker som Manfrotto og Sirui går man aldrig helt galt i byen af.

3: StabiRicer’en som er et godt alternativ til stativet, som er rigtig genial til personen der gerne vil have nemt ved at at have dem rundt. En stabiRiber koster 249,-

4: Kamerarem, så det er bliver mere behageligt at have kameraet hængende. Denne her type jeg tænker på er typen hvor den hænger ned over den ene skulder og ender på siden. Der findes også mange forskellige, jeg kan personligt godt lide Carry Speed.

5: Fotobøger, til personen som godt kan lide at læse sig til viden. Der finder også en del forskellige der, men bøgerne som Casper Tybjerg har skrevet som kan købes i Click butikkerne til 199,- for de små af bøgerne og 299,- for den store der er. De er skrevet så alle kan forstå det, og der findes op til flere forskellige udgaver af dem. Så er der Digital foto som er skrevet af Scott Kelby, indtil videre er der 4 af dem, og de er delt rigtig godt op i kapitler. Der er man lidt mere nød til at starte fra nr 1. De sælger til 249,- pr stk og kan købes i de fleste fotobutikker.

6: En fototaske til alt ens udstyr, er en vigtig ting. Ikke mindst for at passe på det, men også fordi det er nemmere at have med rundt. Her er der også en del forskellige mærker. Jeg elsker personligt mærket Lowepro, men Manfrotto og Crumbler er nu bestemt heller ikke dårligt. Prisen på en taske afhænger både af størrelsen, og af kvaliteten.

7: En nyt objektiv, ville da bestemt heller ikke være dårligt at få juleaften. Et lysstærkt objektiv, så man kunne få endnu bedre billeder rundt om juletræet, kunne da være perfekt. Et zoom objektiv, til personen der skal ud og rejse, hvor man skal kunne trække noget tæt på. eller et vidvinkel til personen der elsker at fotografere landskaber. Makro til personen der elsker at få alle detaljer med i blomsten (Huske stativet her). Et allround objektiv, til den som skal have det meget kompakt og ikke veje for meget. Der er SÅ mange muligheder og priserne starter omkring de 999,-

8: En fjernbetjening. Den kan bruges til så mange ting. Den hjælper lige til at få den sidste skarphed, ved en længere lukketid. Så hvis du kender en der godt kan lide at lege med langtidseksponering, så kan man købe en fin fjernbetjening til 199,- dog er det med ledning, men den kan alligevel blive 2.8m.

9: Personen som godt kan lide at tage portrætter skal da helt sikkert have en reflektorskærm, så de dumme skygger kan rettes ud. Reflektorskærme fåes i mange str, og med forskellige muligheder. Min er ikke blandt de største, men den har 5 funktioner, så det er praktisk. Den fylder ikke meget når der er foldet sammen.

10: Festfotografen især har brug for noget ekstra lys. Hertil mangler man en ekstern flash/speedlight. Der findes både originale og uoriginale. Lige nu har jeg en Metz, men den næste jeg skal have bliver en Meike. De kan fåes så de både passer til Sony, Nikon og Canon. Man skal ikke være så bange for de uoriginale ting.

11: Ekstra kort, kan man ALDRIG få for mange af. På trods af jeg har 7-8 stykker mangler jeg næsten altid et kort. Så har jeg lige fået den forlagt, eller også har jeg ikke fået den tømt fra den sidste tur i skoven, eller hvad ved jeg. Kort kort kort kort og massere af dem 😉

12: Ekstra batterier til kameraet, er også en meget god ting. Batterier holder længe i dag, men det er altid godt at have et ekstra batteri, så man ikke løber tør undervejs i en fotografering, eller tur i skoven.

13: Filter, til at sætte på objektivet. Her kan man også få mange forskellige. Både nogle der beskytter, men også nogle der giver flere farver i billederne. Her finder der både gradueringsfilter, ND filter, og Cirkoler pol

 

Der var lige 13 gaveidéer, fra en fotonørd til en der er ved at rykke hårene af hovedet.
Jeg har prøvet så vidt muligt at linke til mine tidligere blogindlæg om de forskellige ting 🙂
Go’jul og Godt nytår