Så får i lige lidt flere af mine råd om Portrætfoto 🙂
Husk og læs Del 1

7) Det er også vigtigt at baggrunden man har bag sit motiv, ikke er alt for forstyrrende. Folk der skal kigge på billedet, kan hurtigt miste fokus på det der rent faktisk skal være i fokus, nemlig modellen.

Så kig igennem din søger og overvej om det er som det skal være! Tag evt et billede, og se om du får øje på alt muligt andet end dit motiv.

8) Hvis man skal tage et billede hvor mere af kroppen er med, altså fx ned til hoften, kan en lille trick være for at få folk til at se tyndere ud være at i stedet for at lægge armene helt ind til kroppen, så lige lidt ud fra kroppen i stedet for. Bare et lille mellemrum mellem talje og arme kan gøre en kæmpe forskel, for så ligner det ikke at armene er en del af kroppen.

9) Det kan være en fordel at lade modellen sidde på en stol, da rigtig mange vil føle sig lidt utilpas ved at stå helt alene midt på gulvet badet i lys i dit atelier. Ved at lade modellen sidde i en stol får du mere naturlige portrætter. Bed modellen om at sidde på stolekanten, så undgår du at han/hun sidder og falder sammen, når de rammer ryglænet.

10) Mange bruger det at tælle til 3 inden de tager billedet, men på nogle punkter kan det også være en kæmpe ulempe, da det ikke bliver nær så naturligt på den måde. I stedet for er det en god idé at snakke med personen, og få den til at grine, så du kan fange de mest naturlige øjeblikke. På den måde opnår du et bedre portræt billede.

11) For hele tiden at holde modellen i godt humør og føle sig godt tilpas er det vigtigt der ikke bliver pinlig tavshed. Sørg hele tiden for at snakke med modellen, fortælle hvad du gør, og ros sig at det ser godt ud, og fortæl at det er lækkert. Modellerne ser ikke hvad du ser igennem din søger, og tavshed gør det bare akavet, og gør dem utilpas og nervøs for de ikke gør det godt nok. Så husk nu og snak med dem!

12) Når man skal tage parbilleder, dur det ikke at der er mellemrum imellem dem. Det kommer til at se ud somom de slet ikke er et par og ikke bryder sig om hinanden. Prøv at tage et billeder af dem, bed dem om at rykke tættere sammen, og hvis de kun lige flytter sig lidt sammen, så hvis dem billedet, så de kan se det ikke fungere. Det skal nok få dem til at flytte sig helt tæt sammen, som et lykkeligt par.